x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Medvedev apreciază "inacceptabile” declaraţii de-ale lui Putin despre Libia

Preşedintele Medvedev apreciază "inacceptabile” declaraţii de-ale lui Putin despre Libia

de Marina Constantinoiu    |    21 Mar 2011   •   18:49

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev a apreciat drept inacceptabil termenul de "cruciadă” folosit de către premierul Vladimir Putin, pentru a califica intervenţia militară occidentală din Libia, într-o critică inedită a premierului, pe care presa internaţională a sesizat-o ca atare.

Este pentru prima oară când Medvedev şi Putin par a se opune deschis, cu numai un an înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia, comentează France Presse. "Este inadmisibil să foloseşti termeni care duc la şocul civilizaţiilor, a expresiilor de genul <> sau alţii. Este inacceptabil. În caz contrar, totul se poate termina într-o manieră mai problematică decât situaţia actuală. Fiecare trebuie să ţină minte asta”, a spus acesta, citat de agenţiile de presă ruse. "Trebuie să fii cât se poate de prudent când vine vorba despre declaraţiile privind Libia”, a mai spus preşedintele rus. "Consider că rezoluţia ONU reflectă interpretarea noastră asupra a ceea ce se întâmplă în Libia, dar nu în totalitate. De aceea nu ne-am utilizat dreptul de veto”, a explicat şeful statului rus.

Premierul Vladimir Putin a denunţat, luni, rezoluţia numărul 1973 a ONU care autorizează recurgerea la forţă pentru protejarea civililor din Libia, care seamănă, după părerea lui, cu un "apel la cruciade”.

×