x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Parlamentului Republicii Moldova: Suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara

Președintele Parlamentului Republicii Moldova: Suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara

27 Apr 2022   •   10:34
Președintele Parlamentului Republicii Moldova: Suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara
Sursa foto: Igor Grosu/Hepta

Președintele Parlamentului Republicii Moldova crede că atentatele din Transnistria au fost provocate de forțe care doresc să tensionezew situația din regiune.

Deputatul Igor Grosu spune că autoritățile de la Chișinău vor lua măsuri pentru a-și apăra țara în caz de invazie a Federației Ruse, scrie timpul.md. 

„Noi, cât de mari sau mici nu am fi, trebuie să ne facem datoria față de casa noastră, pentru că dacă vrei ca cineva să te ajute sau să pună un cuvânt pentru tine, acel partener trebuie să vadă că tu, cel care locuiești în această casă, ești cel care vrei să ți-o aperi. Acesta este principiul de bază. Noi o să fim pe poziții și suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara, dacă vrem să pretindem că suntem stat. Asta e regula de bază și altă regulă nu există”, a explicat oficialul moldovean. 

În Transnistria au avut loc trei atentate în ultimele zile. Autoritățile de la Chișinău nu exercită controlul asupra zonei. Și-a declarat unilateral independența dar nu a fost recunoscută de ONU. Trupele ruse continuă să staționeze în zonă iar regiunea este ajutată militar, economic, financiar și politic de Federația Rusă. 

 

 

×
Subiecte în articol: transnitria republica moldova igor grosu