x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Peru: Uciderea lui bin Laden, primul miracol după beatificarea lui Ioan Paul al II-lea

Preşedintele Peru: Uciderea lui bin Laden, primul miracol după beatificarea lui Ioan Paul al II-lea

03 Mai 2011   •   10:44

Moartea lui Osama bin Laden constituie "primul miracol" al Papei Ioan Paul al II-lea, beatificat duminică la Roma, a declarat Alan Garcia, preşedintele statului Peru.

"Primul său miracol a fost retragerea din această lume a încarnării răului, a încarnării crimei şi urii", a afirmat Garcia.

"În aceeaşi zi în care a avut loc beatificarea sa, ne-a adus vestea că cel care a instigat la explozia turnurilor şi clădirilor nu mai este pe această lume; sperăm că infamia şi ura vor dispărea odată cu el!", a continuat Garcia. "Cred că este un prim miracol al lui Ioan Paul al II-lea, proclamat preafericit".

Papa Ioan Paul al II-lea, care a murit în aprilie 2005, a fost beatificat duminică la Roma, cu câteva ore înainte ca Obama să anunţe că ben Laden a fost ucis în Pakistan de forţele speciale americane.

Beatificarea este ultimul pas înainte de canonizare şi necesită ca Vaticanul să confirme că persoana vizată a făcut un miracol după moarte. Pentru canonizare, Biserica trebuie să confirme un al doilea miracol.

×