x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei

Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei

18 Sep 2022   •   08:53
Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a sosit la Londra înainte de funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc luni.

Joe Biden este însoțit de soția sa, Jill Biden. Președintele SUA se numără printre cei aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini care vin la Londra pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Prim-miniștrii Canadei, Australiei și Noii Zeelande se află deja în Marea Britanie.

Pe lângă premierul canadian Justin Trudeau, premierul australian Anthony Albanese și premierul neozeelandez Jacinda Ardern, printre ceilalți lideri din Commonwealth așteptați se numără premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, și președintele din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe. India va fi reprezentată de președintele Droupadi Murmu.

Președintele francez Emmanuel Macron, președintele german Frank-Walter Steinmeier și președintele italian Sergio Mattarella se numără printre ceilalți lideri mondiali care vor participa la ceremonii. De asemenea, vor fi prezenți membri ai familiilor regale din întreaga Europă.

Mulți dintre invitați sunt așteptați să îi aducă un omagiu reginei la Westminster Hall și să semneze o carte de condoleanțe la Lancaster House. Momentul culminant va fi o recepție oficială de stat oferită duminică de regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham.

Unii dintre oaspeții invitați să participe la înmormântare au stârnit semne de întrebare.

Mohammed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite și conducătorul de facto al statului, este un personaj controversat. El este acuzat că a ordonat uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul, Turcia, în 2018, o acuzație pe care prințul moștenitor și guvernul său o neagă. Logodnica lui Khashoggi, Hatice Gengiz, a declarat că acestuia nu ar trebui să i se permită să participe la eveniment.

O altă invitație care a fost criticată este cea a președintelui Chinei, Xi Jinping, din cauza acuzațiilor de crime împotriva umanității aduse guvernului chinez. Xi nu va participa la funeralii, iar China va fi reprezentată de vicepreședintele Wang Qishan.

Reprezentanții Rusiei, Belarusului, Myanmarului, Siriei, Venezuelei și Afganistanului nu au fost invitați. Iranul, Coreea de Nord și Nicaragua au fost invitate doar la nivel de ambasadori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden