x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele turc Recep Erdogan avertizează asupra "vânătoarei de vrăjitoare" împotriva artiştilor ruşi

Președintele turc Recep Erdogan avertizează asupra "vânătoarei de vrăjitoare" împotriva artiştilor ruşi

09 Mar 2022   •   18:25
Președintele turc Recep Erdogan avertizează asupra "vânătoarei de vrăjitoare" împotriva artiştilor ruşi

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, acuză UE de "vânătoare de vrăjitoare" împotriva artiştilor ruşi, ca urmare a războiului din Ucraina, scrie dpa. 

"Turcia nu poate accepta asemenea practici, care seamănă cu o vânătoare de vrăjitoare împotriva poporului rus, a literaturii ruse sau a studenţilor şi artiştilor ruşi", a spus acesta, precizând că nu abbandonează Ucraina. 

El s-a referit indiret la dirijorul rus Valeri Gherghiev, după  ce Orchestra Filarmonicii din Munchen l-a concediat deoarece este cunoscut ca un apropiat al președintelui Vladimir Putin. Primarul orașului l-a acuzast că nu a denunțat invazia din Ucraina. Ca urmare a acestui gest, și alte orchestre și opere din lume i-au anulat concertele. 

Totodată, și tenorul german Jonas Kaufmann a declarat că este îngrijorat pentru colegii săi din Rusia.

"Teatrele şi artiştii ruşi sunt dependenţi de finanţarea de la bugetul de stat. Dacă nu ai relaţii bune cu statul, e dificil să obţii bani", a explicat tenorul. 

El i-a îndemnat pe locuitorii din statele UE să empatizeze cu rușii. 
"Ne este greu să înţelegem presiunea cu care se confruntă poporul rus din punct de vedere economic şi al libertăţilor individuale".

×
Subiecte în articol: erdogan