x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: "Sunt cu adevărat întristat! Am fi preferat să nu se întâmple"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: "Sunt cu adevărat întristat! Am fi preferat să nu se întâmple"

28 Noi 2015   •   20:00
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: "Sunt cu adevărat întristat! Am fi preferat să nu se întâmple"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat "întristat" sâmbătă de gravul incident aerian care a implicat în cursul săptămânii Turcia şi Rusia la frontiera siriană, afirmând că ar fi preferat ca acest lucru să nu se întâmple, relatează AFP.

"Sunt cu adevărat întristat de acest incident. Am fi preferat să nu se întâmple, dar s-a întâmplat", a spus şeful statului turc într-un discurs susţinut în oraşul Baliksehir, din vestul ţării.

"Sper că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla", a adăugat el.

Relaţiile dintre Ankara şi Moscova traversează o criză gravă după ce aviaţia turcă a doborât marţi un bombardier rus în apropiere de frontiera sa cu Siria.

Moscova a anunţat că pregăteşte măsuri de retorsiune economică împotriva Ankarei şi a decis să reintroducă de la 1 ianuarie vize pentru turcii care vor să se deplaseze în Rusia.

În replică, autorităţile turce au recomandat sâmbătă cetăţenilor turci să evite orice deplasare care nu este urgentă în Rusia, "până când situaţia se va clarifica".

"Rusia este la fel de importantă pentru Turcia cum este Turcia pentru Rusia. Cele două ţări nu-şi pot permite să renunţe una la cealaltă", a apreciat Erdogan.

Preşedintele turc şi-a reiterat speranţa de a-l întâlni pe omologul său rus Vladimir Putin luni la Paris, în marja unui summit internaţional privind schimbările climatice.

"Să nu lăsăm această problemă să degenereze până în punctul în care relaţiile noastre vor fi complet distruse. Summitul privind schimbările climatice ar putea fi un prilej pentru restabilirea relaţiilor noastre", a mai declarat el.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: erdogan avion militar turcia Rusia putin