x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Vladimir Putin declară că este prematur să spună ce va face după expirarea mandatului său în 2024

Preşedintele Vladimir Putin declară că este prematur să spună ce va face după expirarea mandatului său în 2024

04 Iul 2019   •   20:30
Preşedintele Vladimir Putin declară că este prematur să spună ce va face după expirarea mandatului său în 2024

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera, cu ocazia vizitei sale joi în Italia, că este prea devreme să vorbească despre ce va face peste cinci ani, evitând un răspuns direct dacă va rămâne în politică după expirarea celui de-al patrulea mandat prezidenţial în 2024, potrivit Lenta.ru şi RBC.ua.

Referitor la planurile sale de viitor, liderul rus a afirmat că are încă multe de făcut în funcţia sa de preşedinte.

"Mai sunt încă cinci ani de muncă grea. Cu o dinamică atât de rapidă pe care o vedem la ora actuală pe plan internaţional, este dificil de făcut predicţii. Credeţi-mă, am ce face în calitatea mea de acum", a spus Putin.

Ultimele alegeri prezidenţiale au avut loc în Rusia la 18 martie 2018, pe care Vladimir Putin, aflat la putere din 2000, le-a câştigat cu 76,69% din voturi. Acesta este al patrulea mandat prezidenţial, care ar urma să expire în 2024. Conform Constituţiei Federaţiei Ruse, aceeaşi persoană nu poate ocupa funcţia de preşedinte mai mult de două mandate consecutive.

Înainte de modificarea legii fundamentale ruse privind extinderea mandatului prezidenţial de la patru la şase ani, Putin a condus Rusia timp de două mandate de patru ani la rând, între 2000 ş 2008. Apoi a făcut o rocadă cu premierul Dmitri Medvedev, ocupând timp de patru ani funcţia de prim-ministru al Rusiei.

AGERPES

×
Subiecte în articol: putin Rusia