x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prestaţia lui Biden din dezbatere, numită de unii specialişti ca fiind cea mai slabă din istorie. Se cere retragerea lui din cursa prezidențială!

Prestaţia lui Biden din dezbatere, numită de unii specialişti ca fiind cea mai slabă din istorie. Se cere retragerea lui din cursa prezidențială!

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2024   •   08:45
Prestaţia lui Biden din dezbatere, numită de unii specialişti ca fiind cea mai slabă din istorie. Se cere retragerea lui din cursa prezidențială!

Susţinătorii preşedintelui American, Joe Biden, au sperat că dezbaterea de joi seară va şterge temerile că acesta, în vârstă de 81 de ani, este prea bătrân pentru un nou mandat, însă vocea sa răguşită şi prestaţia sa pe alocuri ezitantă în faţa rivalului republican Donald Trump au făcut contrariul.

Atât Biden, cât şi Trump, 78 de ani, s-au confruntat cu îngrijorări legate de vârsta şi forma lor fizică în perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie, dar acestea au cântărit mai greu pentru Biden, relatează Reuters.

Joi, cu vocea răguşită din cauza unei răceli, Biden s-a grăbit să treacă în revistă unele dintre punctele sale de discuţie pe scena dezbaterii, s-a împiedicat de unele răspunsuri şi a rămas în urmă în timpul altora.

Un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 a numit prestaţia lui Biden un "dezastru".

Trump a dezlănţuit o serie de critici, inclusiv minciuni consecrate, spun specialişti, dar prestaţia lui Biden pare să le fi lăsat aceste aspecte în umbră.

La începutul dezbaterii, Biden a făcut o pauză în timp ce prezenta un punct de vedere despre Medicare şi reforma fiscală şi a părut să-şi piardă şirul gândurilor.

Reforma fiscală ar crea bani pentru a ajuta la "consolidarea sistemului nostru de sănătate, asigurându-ne că suntem capabili să facem fiecare persoană eligibilă pentru ceea ce am fost capabil să fac cu, cu COVID, scuzaţi-mă, cu tot ceea ce a trebuit să facem cu", a spus Biden, făcând o pauză. .

Trump l-a atacat pe Biden pentru incoerenţă, spunând la un moment dat: "Chiar nu ştiu ce a spus la sfârşitul frazei. Nu cred că el ştie ce a spus".

"Biden pare că îşi caută cuvintele", a declarat Ray La Raja, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Amherst din Massachusetts.

"Trump este Trump, fiecare cuvânt din gura lui este o prostie. Dar Biden pare bătrân. Şi pierdut. Şi asta va conta mai mult decât orice. Până acum, acesta este un coşmar absolut pentru Biden", a declarat pe X Joe Walsh, un fost candidat republican la preşedinţia din 2020 care l-a criticat pe Trump.

Panică în tabăra democrată!

Panică în tabăra democrată! Se vorbeşte de retragerea lui Biden din cursa prezidenţială. Odată cu încheierea dezbaterii, experţii CNN au început să se pronunţe - iar unele dintre verdictele lor cu privire la prestaţia lui Biden au fost dure.

"Aceasta a început la câteva minute după dezbatere şi continuă şi acum. Este vorba de strategi ai partidului, de oficiali aleşi, de persoane care strâng fonduri şi care discută despre performanţa preşedintelui, pe care o consideră lamentabilă", precizează jurnaliştii CNN.

"Unele dintre aceste conversaţii includ: Ar trebui să mergem la Casa Albă şi să-i cerem preşedintelui să se dea la o parte?". Alte conversaţii sunt despre: "Ar trebui ca democraţii proeminenţi să facă public acest apel, deoarece consideră că această dezbatere a fost atât de teribilă?", a spus corespondentul naţional şef al CNN, John King,

El spune că tonul conversaţiei ăn rândul democraţiilor a fost "Dumnezeule, ce facem în legătură cu asta?"

David Axelrod, comentator politic senior la CNN, a spus că Biden l-a învins pe Trump pe fond, dar a recunoscut: "Vor exista discuţii dacă el [Biden] ar trebui să continue".

Un alt expert, Van Jones, a spus: "Asta a fost dureros".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden retragere cursa