x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţurile locuinţelor din Marea Britanie înregistrează cel mai sever declin anual din noiembrie 2012

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie înregistrează cel mai sever declin anual din noiembrie 2012

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   15:45
Preţurile locuinţelor din Marea Britanie înregistrează cel mai sever declin anual din noiembrie 2012

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual cu 1,1% în februarie, arată datele oficiale publicate miercuri de furnizorul de credite ipotecare Nationwide, deoarece ratele mai ridicate la creditele ipotecare şi costurile de trai au făcut casele mai puţin accesibile, transmit BBC şi Reuters.

Pe lângă declinul de 0,1% de la începutul pandemiei, este ce mai mare scădere a anuală a valorii proprietăţilor din noiembrie 2012.

În ritm lunar, preţurile locuinţelor în Regatul Unit au scăzut cu 0,5% în februarie. "Va fi dificil ca piaţa imobiliară să-şi recâştige ritmul în viitorul apropiat", avertizează Nationwide.

"Turbulenţele economice ar urma să rămână relativ puternice, situaţia pe piaţa forţei de muncă se va deteriora, deoarece economia se va contracta în trimestrele următoare". Ratele creditelor ipotecare rămân "mult peste" nivelul redus din 2021, susţine economistul şef Robert Gardner.

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie sunt acum cu 3,7% mai scăzute decât la nivelul de vârf înregistrat în august 2022.

În decembrie, Nationwide previziona că preţurile locuinţelor în Regatul Unit vor scădea cu 5% în 2023.

Gabriella Dickens, economist la compania de consultanţă Pantheon Macroeconomics, se aşteaptă ca preţurile locuinţelor să fie cu aproximativ 8% mai mici decât în august 2022.

×
Subiecte în articol: pret locuinţe Marea Britanie