x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prețurile zborurilor și ale hotelurilor din Londra cresc înainte de funeraliile reginei

Prețurile zborurilor și ale hotelurilor din Londra cresc înainte de funeraliile reginei

14 Sep 2022   •   12:14
Prețurile zborurilor și ale hotelurilor din Londra cresc înainte de funeraliile reginei

Prețurile hotelurilor din Londra și ale biletelor de avion spre capitala britanică au crescut vertiginos, în condițiile în care sute de mii de persoane se îndreaptă spre Londra înainte de funeraliile reginei Elisabeta, care vor avea loc luni, scrie Reuters.

Moartea reginei, în vârstă de 96 de ani, la 8 septembrie, a pus capăt unei perioade de 70 de ani pe tron, care a făcut-o cel mai longeviv monarh britanic.

De la anunțul morții sale, tariful mediu pentru un hotel din Londra a crescut la 384 de dolari pe noapte, de la 244 de dolari pe noapte, potrivit lui Hayley Berg, economist principal la start-up-ul de turism Hopper.

Goana pentru cazare vine în contextul în care membrii publicului vizitează capitala pentru a-și prezenta omagiile și delegațiile străine sosesc pentru înmormântarea din 19 septembrie, autoritățile pregătindu-se pentru o participare uriașă.

Sute de mii de oameni sunt așteptați să treacă pe lângă sicriul reginei, de miercuri seara până în ziua înmormântării.

Hotelurile de lux - Claridge's, The Connaught, The Dorchester și Berkeley din cartierul de lux Mayfair - nu mai au locuri pentru noaptea de duminică spre luni, conform site-urilor lor.

Luni, tarifele au depășit 1.200 de lire sterline (1.388 de dolari) pentru un hotel de cinci stele și se așteptau să se dubleze în următoarele cinci zile, pe măsură ce sistemul hotelier al orașului atinge un grad de ocupare de 95%, potrivit HotelPlanner.

Lanțurile hoteliere standard au fost, de asemenea, ocupate. Mai mult de o duzină de hoteluri operate de proprietarul Premier Inn Whitbread (WTB.L) în centrul orașului erau rezervate, a arătat Reuters.

Travelodge, care deține 78 de hoteluri în capitală, a declarat că a înregistrat o creștere a rezervărilor din toate colțurile Regatului Unit.

Prețurile medii pentru un zbor dus-întors din Statele Unite către Londra cu plecare pe 15, 16 și 17 septembrie au fost de 1.120, 1.054 și, respectiv, 967 de dolari, au arătat datele Hopper. Aceasta se compară cu un preț mediu pentru o călătorie transatlantică dus-întors de 710 dolari.

Creșterea numărului de călătorii ca urmare a atenuării restricțiilor legate de pandemie a dus la creșterea tarifelor hoteliere la niveluri record în această vară, arată datele firmei de analiză STR. Britanicii au cheltuit, de asemenea, foarte mult pentru sărbătorirea Jubileului de Platină al Elisabetei Elisabeta în timpul unui weekend de patru zile în iunie.

O lira sterlină mai slabă atrage, de asemenea, oameni din străinătate, iar afluxul ar putea da un impuls restaurantelor, pub-urilor și muzeelor care încă se recuperează după pandemie și în timp ce nivelurile record ale inflației se resimt.

Este prea devreme pentru a estima cât de mare ar putea fi impactul.

Cele mai multe afaceri vor fi probabil închise luni, limitând beneficiile pentru sectorul ospitalității și turismului, a declarat Samuel Tombs, economist șef pentru Marea Britanie la Pantheon Macroeconomics.

Cu toate acestea, multe dintre ele vor reuși să recupereze, așa cum au făcut majoritatea în iunie, după ce vacanța suplimentară pentru Jubileu și alte evenimente similare din trecut au avut un impact minim asupra încrederii consumatorilor și a deciziilor lor de cumpărare, a spus el.

 

(sursa: Mediafax)

×