x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la televizor. 34 de ani de închisoare

Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la televizor. 34 de ani de închisoare

28 Oct 2022   •   22:30
Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la televizor. 34 de ani de închisoare
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Jemma Mitchell, în vârstă de 38 de ani, a devenit prima femeie din Anglia și Țara Galilor care a fost condamnată în direct la televizor pentru că a ucis-o pe Mee Kuen Chong, în vârstă de 67 de ani, și i-a aruncat trupul decapitat într-o pădure aflată la peste 320 de kilometri distanță.

Judecătorul Richard Marks KC, care a condamnat vineri femeia, a descris-o ca fiind "extrem de vicleană". Judecătorul a spus că Jemma Mitchell nu a dat nici cel mai mic semn de remușcare și a negat complet faptele în ciuda dovezilor copleșitoare.

Conform judecătorului, Mitchell și mama ei locuiau într-o casă din Willesden, în nord-vestul Londrei.

Mitchell a decis să își ucidă victima după ce aceasta a renunțat să îi dea 200.000 de lire sterline promise pentru a plăti renovarea casei sale de 4 milioane de lire sterline.

Mitchell a negat că ar fi avut vreo legătură cu moartea prietenei sale și a refuzat să depună mărturie în timpul procesului.

Jurații au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu Mitchell sosind la locuința lui Chong din Wembley, în nord-vestul Londrei, cu o valiză mare și albastră, în dimineața zilei de 11 iunie anul trecut. După 5 ore, femeia a ieșit cu valiza ce părea mai voluminoasă și mai grea, relatează Sky News.

După ce chiriașul lui Mee Kuen Chong a raportat dispariția acesteia, Mitchell a susținut că aceasta a plecat în vizită la niște prieteni de familie, "undeva aproape de ocean".

Acuzarea a declarat că Mitchell a depozitat rămășițele femeii în grădina casei în care locuia alături de mama sa pensionară până la 26 iunie, când a pus valiza într-o mașină pe care o închiriase și a plecat în Devon. Pe drum, Mitchell a fost nevoită să intre cu mașina într-o benzinărie după ce i-a explodat o roată. Un angajat de acolo a descris un "miros ciudat, de mucegai" în interiorul vehiculului.

Apoi, femeia a aruncat corpul și capul lângă Bennett Road, în Salcombe. Cadavrul decapitat al lui Chong a fost găsit de turiști a doua zi, iar craniul ei a fost recuperat la câțiva metri de cadavru.

O examinare post-mortem a confirmat că Chong a suferit o fractură de craniu, alături de alte leziuni care dovedesc o agresiune.

Mitchell și Chong s-au cunoscut la biserică. Au schimbat mai multe mesaje despre renovarea casei lui Mitchell. Jemma Mitchell a decis să își ucidă victima după ce aceasta a renunțat să îi dea cele 200.000 de lire sterline pentru a plăti renovarea casei.

Judecătorul a declarat că Chong avea un "istoric serios de boli mintale", lua medicamente antipsihotice și era "deosebit de vulnerabilă, atât mental, cât și fizic" înainte de a muri.

De asemenea, Mitchell "a învățat anatomie" și "a avut experiență în disecția de corpuri umane".

În urma condamnării, inspectorul șef detectiv Jim Eastwood, care a condus ancheta, a declarat că există încă întrebări care rămân fără răspuns: de ce a păstrat cadavrul timp de două săptămâni, de ce a decapitat-o, de ce a depus rămășițele ei în Salcombe.

"Ceea ce știm este că acestea au fost acte malefice săvârșite de o femeie malefică, iar singurul motiv a fost, în mod clar, unul de câștig financiar", a spus acesta.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: femeie condamnare