x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima măsură a noului guvern francez: a redus salariile preşedintelui şi miniştrilor cu 30 la sută

Prima măsură a noului guvern francez: a redus salariile preşedintelui şi miniştrilor cu 30 la sută

17 Mai 2012   •   15:53
Prima măsură a noului guvern francez: a redus salariile preşedintelui şi miniştrilor cu 30 la sută

In prima sedinta de guvern din mandatul lui François Hollande, desfasurata joi, s-a decis reducerea cu 30% a salariilor presedintelui francez si ministrilor din cabinetul condus de Jean-Marc Ayrault.

Masura figura in programul candidatului socialist, care a pledat pentru un "Executiv" exemplar. Astfel, salariul chiriasului Palatului Elysee a ajuns la circa 13.000 de euro lunar, scazand de la 19.000 de la euro, remuneratia lunara incasata de fostul presedinte, cu 170 % mai mare decat in momentul instalarii in functie, in 2007, a lui Nicolas Sarkozy.

Altfel, cei 34 de membri ai guvernului Ayrault, 18 barbati si 16 femei, au semnat o Carta a deontolgiei, un angajament la exemplaritate, care stipuleaza ca fiecare semnatar trebuie sa se fereasca de orice conflict de interese si ca nu poate cumula postul ministerial cu mandatul parlamentar sau sefia unui Executiv local.

Intrebati de presa in acest sens, in curtea Palatului Elysée, la finalul Consiliului de Ministri si dupa traditionala fotografie de familie a echipei, cei mai multi dintre ministri au evocat un "moment solemn", in cursul caruia presedintele François Hollande le-a cerut sa "isi inceapa activitatea" fara intarziere.

×
Subiecte în articol: salarii miniştri francois hollande