x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima persoană care a făcut un transplant de față în Turcia, Ugur Acar, surprins într-o ședință foto

Prima persoană care a făcut un transplant de față în Turcia, Ugur Acar, surprins într-o ședință foto

07 Noi 2022   •   17:52
Prima persoană care a făcut un transplant de față în Turcia, Ugur Acar, surprins într-o ședință foto
Sursa foto: Hepta

Ugur Acar este primul pacient cu transplant de față din Turcia, operat în 2012, când avea 19 ani. Avea doar 40 de zile când a suferit arsuri grave la față în urma unui incendiu care a izbucnit în propria locuință. În ianuarie 2012, medicii de la Școala de Medicină a Universității Akdeniz din Antalya i-au transplantat cu succes țesut de pe fața unui donator de 45 de ani.

În 2022, la zece ani distanță de operația care i-a schimbat viața, Ugur Acar a acceptat să participe la o ședință foto și să stea de vorbă cu jurnaliștii turci.

Spunând că a pășit într-o lume diferită odată cu transplantul, Uğur Acar a declarat: „Viața s-a schimbat pentru mine înainte și după transplant. Eram atât de obosit… dar am simțit că am renăscut odată cu operația. Uitându-mă  în oglindă, îmi place fața mea. Acum mă simt mai bine. Mă uit la mine într-un sens pozitiv."

Acar a început să lucreze în asociația de transplant de organe și încearcă să ajute pacienții care așteaptă pe lista lungă oferindu-le informații și suport moral.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: transplant de față arsuri grave donator