x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima persoană care a murit în Mexic din cauza gripei porcine era operator de interviuri

Prima persoană care a murit în Mexic din cauza gripei porcine era operator de interviuri

29 Apr 2009   •   00:00

Prima persoană care a murit din cauza gripei porcine în Mexic era un operator de interviuri pentru recensământ, care ar fi intrat în contact cu cel puţin 300 de persoane, potrivit autorităţilor mexicane, citate de Daily Mail în ediţia electronică.



Maria Adela Gutierrez ar putea fi cauza pentru care virusul s-a răspândit aşa de repede şi autorităţile se pregătesc pentru posibilitatea izbucnirii unei epidemii globale. Ea a fost internată la 8 aprilie, cu diagnosticul de pneumonie. Ea a murit după cinci zile din cauza gripei porcine, potrivit cotidianului The Independent.

Virusul nu a fost depistat decât după trei săptămâni, iar autorităţile de la spitalul Civil Aurelio Valdivieso din oraşul Oaxaca au confirmat abia la 21 aprilie că o boală infecţioasă s-a răspândit, timp în care o altă persoană a murit.

Doctorii au decis să instaureze regim de carantină şi să o examineze pe Maria Gutierrez numai după ce 16 persoane au contractat boli respiratorii.

Maria era operator de interviuri în staţiunea Oaxaca, din sudul Mexicului. Autorităţile sanitare mexicane, care au început să investigheze cazul ei înainte de internare, au fost îngrijorate în momentul în care au aflat că ea ar fi intrat în contact cu cel puţin 300 de persoane.

Potrivit surselor locale, care au contactat compania americană de depistare a bolilor Veratec, între 33 şi 61 dintre persoanele intervievate de autorităţi şi care au discutat cu Maria au manifestat simptome de boli similare gripei. Nici una dintre aceste persoane nu a murit.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe