x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima "stăpână" a lui Sarkozy face dezvăluiri sensibile

Prima "stăpână" a lui Sarkozy face dezvăluiri sensibile

de Sînziana Stancu    |    20 Oct 2009   •   00:00
Prima "stăpână" a lui Sarkozy face dezvăluiri sensibile

Nu ratează nici o aniversare de-a lui. Preşedintele francez primeşte în fiecare an o scrisoare de la ea. Cu o excepţie...

Anul acesta, în loc de scrisoare, Nicolas Sarkozy a primit un cadou cu o mare surpriză, de la prima femeie care l-a învăţat alfabetul. 0-104634-invatatoarealuisarkorevistagala.jpgAnne-Marie Laroche-Verdunpar, prima lui învăţătoare, i-a trimis manuscrisul viitoarei sale cărţi, intitulată "Am fost prima învăţătoare a lui Sarkozy", care va apărea luna aceasta în librăriile franceze. În carte, învăţătoarea descrie primii paşi ai unui şcolar care a devenit preşedintele Republicii. După ce a citit manuscrisul, Sarko a spus cu nostalgie că este "plin de sensibilitate şi prospeţime".

BLONDUŢUL AMBIŢIOS
Fosta învăţătoare îl descrie pe micul Sarkozy ca fiind "un adorabil căpşor blond", fără nici cel mai mic cusur. De mic, dezvăluie învăţătoarea sa, visa să ajungă "cel mai mare". Prima lor întâlnire a fost când Sarko avea 4 ani şi jumătate. S-au reîntâlnit când el avea 28 de ani şi fusese ales primar în Neuilly. În interviul acordat revistei Gala, fosta învăţătoare a preşedintelui francez a povestit că i-a văzut fotografia în ziar, după ce devenise primar şi şi-a amintit de el.

A căutat în fotografiile cu elevii săi de la Saint Louis şi a regăsit-o imediat pe a lui. A doua zi, l-a sunat la Primărie, iar el a invitat-o la birou. Au depănat amintiri cu fotografia clasei în faţă, în care era şi el. "Am doi băieţi, iar unul dintre ei, Jean, seamănă cu mine leit aşa cum sunt în poza asta", s-a confesat Sarko fostei lui învăţătoare. De atunci, au devenit cei mai buni prieteni şi el a continuat să îi povestească până şi cele mai intime aspecte ale vieţii lui.

De ce tocmai ei, şi de ce după aproape 30 de ani? Pentru că "prima învăţătoare contează foarte mult în viaţa cuiva (...) pentru că atunci este prima oară când copiii se desprind de mamele lor", a explicat Marie Laroche-Verdunpar. Învăţătoarea îşi mai aminteşte că, odată, când s-a întâlnit cu Sarko, care era atunci căsătorit cu Cecilia, ea nu a părut prea încântată când i-a prezentat-o pe "prima lui învăţătoare"...

×
Subiecte în articol: externe