x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima vizită oficială a președintelui Republicii Moldova în România. Întâlnire cu Klaus Iohannis

Prima vizită oficială a președintelui Republicii Moldova în România. Întâlnire cu Klaus Iohannis

20 Noi 2021   •   15:51
Prima vizită oficială a președintelui Republicii Moldova în România. Întâlnire cu Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, primește marți, la Palatul Cotroceni, vizita președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Este prima vizită oficială a Maiei Sandu în România, după alegerile anticipate din 11 iulie 2021. Invitația a fost făcută de președintele României.

Vizita președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează Maia Sandu după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale, transmite, sâmbătă, Administrația Prezidențială.

„Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de șef de stat – de la Chișinău, din 29 decembrie 2020 și din 27 august 2021, precum și de la București, din 20 aprilie 2021. Consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu vor consolida cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis maia sandu