x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Londrei după atacul de la metrou: Nu vom fi niciodată intimidaţi sau învinşi de terorism

Primarul Londrei după atacul de la metrou: Nu vom fi niciodată intimidaţi sau învinşi de terorism

15 Sep 2017   •   13:39
Primarul Londrei după atacul de la metrou: Nu vom fi niciodată intimidaţi sau învinşi de terorism

Primarul Sadiq Khan a transmis vineri că Londra "condamnă cu fermitate persoanele respingătoare care încearcă să folosească terorismul pentru a ne face rău şi a ne distruge stilul de viaţă", relatează DPA. 

Comentariile lui Sadiq Khan vin după ce Poliţia Metropolitană a confirmat că explozia produsă vineri dimineaţă, la o oră de vârf, la staţia de metrou Parsons Green din vestul Londrei este investigată ca atac terorist. 

"Aşa cum Londra a dovedit-o întotdeauna, nu vom fi niciodată intimidaţi sau învinşi de terorism", a precizat primarul într-un comunicat. 

El le-a cerut tuturor londonezilor să rămână calmi şi vigilenţi. 

Pe de altă parte, conform unor surse neidentificate citate de Sky News, dispozitivul folosit în incidentul de la metrou nu a fost pe deplin detonat. 

Mai mulţi călători au suferit arsuri la nivelul feţei într-o explozie produsă vineri dimineaţă într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, iar alte câteva persoane au fost rănite în panica ce a urmat incidentului, a relatat presa britanică. 

Conform autorităţilor, 18 persoane au fost spitalizate. AGERPRES

×