x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul New York-ului ordonă evacuarea a 375.000 de locuitori, din cauza uraganului Sandy. Sute de zboruri au fost anulate, iar metroul din oraş va fi închis

Primarul New York-ului ordonă evacuarea a 375.000 de locuitori, din cauza uraganului Sandy. Sute de zboruri au fost anulate, iar metroul din oraş va fi închis

de Marina Constantinoiu    |    28 Oct 2012   •   18:24
Primarul New York-ului ordonă evacuarea a 375.000 de locuitori, din cauza uraganului Sandy. Sute de zboruri au fost anulate, iar metroul din oraş va fi închis
Sursa foto: MARK WILSON/AFP

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a ordonat duminică evacuarea a 275.000 de locuitori din zonele inundabile ale oraşului, din cauza apropierii uraganului Sandy, considerat o ameninţare serioasă.

"Este o furtună serioasă şi periculoasă", a justificat primarul decizia, în cadrul unei conferinţe de presă pe această temă, relatează AFP.

Anterior conferinţei de presă se anunţase că sute de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din New York, cel mai mare oraş din Statele Unite, şi din alte oraşe de pe coasta de est, în aşteptarea uraganului.

Air France a anulat toate zborurile prevăzute pentru luni către New York şi Washington, în timp ce companiile americane au anulat sute de zboruri interne. Aeroportul din New York ar urma să rămână deschis duminică, potrivit autorităţilor, care au avertizat însă pasagerii în privinţa unor eventuale perturbări ale traficului aerian.

Oraşul New York îşi va închide, de asemenea, reţeaua de transport public, inclusiv metroul, începând cu ora 19:00 (luni, 01:00 ora României), în aşteptarea uraganului Sandy.
În afară de metrou, oraşul cu opt milioane de locuitori a decretat şi închiderea parcurilor, a zonelor de joacă şi a plajelor, duminică după-amiază.

Uraganul Sandy, format în Atlantic, este de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci nivele, şi suflă pe o întindere foarte mare, de cel puţin 800 de kilometri, potrivit Centrului naţional pentru uragane, cu sediul la Miami.

Efectele acestuia s-au făcut simţite duminică de-a lungul coastei, mai ales în North Carolina şi Maryland, unde mai multe zone au fost inundate din cauza creşterii nivelului apelor. Uraganul este o combinaţie fără precedent de furtună tropicală gigantică şi front de aer rece din nord, amplificată şi de maree, deoarece este lună plină, de unde şi porecla "Frankestorm".

×
Subiecte în articol: uraganul sandy new york