x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Nisei cere să se refuze intrarea României şi Bulgariei în Schengen

Primarul Nisei cere să se refuze intrarea României şi Bulgariei în Schengen

30 Iul 2013   •   22:21
Primarul Nisei cere să se refuze intrarea României şi Bulgariei în Schengen

Deputatul - primar UMP de Nisa, Christian Estrosi, a cerut să se refuze primirea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, relatează în ediţia sa electronică de marţi cotidianul francez Liberation, care redă o serie de declaraţii ale acestuia privitoare la atitudinea pe care trebuie să o adopte autorităţile franceze în problema romilor, informează agerpres.ro.

Pentru deputatul - primar UMP (Uniunea pentru Mişcare Populară) de Nisa, reprezentanţii autorităţii nu sunt ascultaţi de ministrul de interne Manuel Valls în dosarul nomazilor. Christian Estrosi a răspuns marţi ministrului de interne, Manuel Valls, care a evocat în ajun o 'criză de autoritate', cerându-i să-i 'asculte' pe poliţişti, magistraţi şi pe aleşi în dosarul nomazilor, relatează cotidianul francez.

'El spune criză de autoritate. Magistraţii, poliţiştii, aleşii nu sunt ascultaţi. Va trebui să îi asculte premierul', a replicat pe France 2 Christian Estrosi, apreciind că 'în cazul lui Manuel Valls, verbul este sus iar acţiunea jos'. 'Atunci când am nomazi care pătrund fără niciun drept şi niciun titlu pe terenurile de sport (...) şi când fac apel, când eu sunt în regulă pentru că am o zonă de primire în comuna mea, la prefect şi la poliţia naţională, ei bine această poliţie naţională este umilită pentru că ea primeşte ordinele ministrului de interne să nu acţioneze', a spus Estrosi.

'Cer, din moment ce afirmaţiile lui Manuel Valls nu sunt urmate de acte (...), ca să pot, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară (...), să fiu ajutat de poliţia mea municipală, lucru care nu mi se permite astăzi de lege'.

Alesul regiunii Alpes-Maritimes s-a întrebat de asemenea de ce 'atunci când nomazii îşi parchează prost frumoasele şi marile lor maşini, în cazul unora dintre ei, pe terenurile de sport pe care le distrug (...), nu pot fi confiscate imediat vehiculele, fără să se apeleze la tribunale, pur şi simplu pe baza constatărilor făcute în calitate de ofiţeri de poliţie judiciară'.

'Cer ca acest lucru să fie posibil', a spus el, chemând totodată Ministerul de Interne să se arate 'intransigent' în problema romilor.

Christian Estrosi cere, astfel, 'să se procedeze imediat la expulzări ca în cazul oricărui cetăţean străin aflat în situaţie ilegală', 'să existe o abrogare' a circularei din august 2012 privind desfăşurarea de operaţiuni de evacuare a taberelor ilegale şi 'să se refuze intrarea României şi Bulgariei în perimetrul de liberă circulaţie Schengen', scrie Liberation. 

×
Subiecte în articol: aderare spatiul schengen