x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul avion românesc a aterizat la Tripoli

Primul avion românesc a aterizat la Tripoli

24 Feb 2011   •   10:52

UPDATE: C-130 Hercules, una dintre cele două aeronave militară trimise de România spre Libia pentru a evacua cetăţenii români din această ţară, a aterizat astăzi, la orele locale 18.10 pe Aeroportul din Tripoli. O oră mai târziu, celălalt avion – C-27 J SPARTAN – a aterizat pe Aeroportul La Valleta din Malta. Cele două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române vor asigura evacuarea concetăţenilor noştri, de operaţiunile de îmbarcare ocupându-se personalul diplomatic şi consular al României din Tripoli. (Anca Aldea)

Şaisprezece români au fost evacuaţi din Libia, noaptea trecută, la bordul a două avioane, unul trimis de Ucraina, iar altul de Polonia, alături de ucraineni, ruşi, slovaci, polonezi sau britanici.

Un avion Il-76 care a decolat din Tripoli cu 163 de pasageri la bord, printre care 125 de ucraineni şi cinci ruşi, a aterizat pe aeroportul Borispil din Kiev, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Interfax Ucraina, citată de Mediafax.

Printre pasageri s-au numărat şi doi slovaci, 11 polonezi, un român, patru kazahi, un ungur, patru cehi şi zece azeri. La bordul avionului se aflau de asemenea 38 de copii şi 47 de femei, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Alţi 15 români aflaţi în Libia au ajuns în Polonia miercuri noaptea, la bordul unui avion trimis de Guvernul polonez pentru a-i evacua pe cetăţenii acestei ţări. Aeronava a transportat 61 de persoane, printre care 15 polonezi, 20 de britanici şi 15 români.

Persoanele evacuate au descris scenele de la aeroportul din Tripoli ca fiind similare Infernului lui Dante, în condiţiile în care cetăţenii străini încearcă să fugă dintr-o ţară cuprinsă de haos.

×