x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul bilanț al cutremurelor din Turcia: O persoană a murit și 20 au fost rănite

Primul bilanț al cutremurelor din Turcia: O persoană a murit și 20 au fost rănite

15 Iun 2020   •   15:27
Primul bilanț al cutremurelor din Turcia: O persoană a murit și 20 au fost rănite

Două cutremure, cu magnitudinea de 5,9 și 5,7 grade Richter, au avut loc în estul Turciei, în mai puțin de 24 de ore. O persoană a murit și alte 20 au fost rănite, transmite agenția Andolu, preluată de EFE.

Primul seism, de 5,9 grade Richter, a avut loc duminică după-amiază în provincia Bingol, cu epicentrul în districtul Karliova. Acesta a fost urmat de aproximativ 90 de replici între 3 şi 4 grade, potrivit Observatorului Seismologic din Kandilli.

În oraşul Bingol, capitala provinciei cu acelaşi nume, a murit un agent al serviciilor de securitate în timp ce alte 17 persoane au fost rănite,  transmit Ministerul de Interne. Alţi patru oameni au fost răniţi în oraşul Erzurum.

Prăbuşirea a trei turnuri de observaţie a provocat rănirea a trei membri ai serviciilor de securitate, potrivit biroului guvernatorului local.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora 14:24 GMT, s-a situat în localitatea Kaynarpinar, din districtul Karliova.

În cursul dimineţii de luni s-a produs în acelaşi district cel de-al doilea seism, de 5,7 grade Richter. Deocamdată nu sunt informaţii despre victime ori pagube materiale.

Cel mai devastator cutremur din Turcia în ultimele decenii a avut loc în 1999, când un seism de 7,4 grade Richter s-a produs în regiunea Marmara şi a provocat 17.000 de morţi şi 43.000 de răniţi.

×
Subiecte în articol: cutremur turcia