x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul copil "medicament", născut în Franţa

Primul copil "medicament", născut în Franţa

08 Feb 2011   •   13:12
Primul copil "medicament", născut în Franţa

Un prim copil "medicament", conceput pentru a-i trata pe fraţii săi pentru care este un donator perfect compatibil, s-a născut în Franţa la un spital din Paris, potrivit medicilor René Frydman şi Arnold Munnich.

Acest copil, născut la 26 ianuarie, va fi folosit pentru tratarea unuia dintre fraţii săi genetici mai mari, pentru care este donator compatibil.

Micuţul Umut Talha, care a cântărit 3,650 kg la naştere, a fost născut în urma fecundării in vitro după un dublu diagnostic genetic pre-implant (DPI) ce a permis selecţia embrionilor, relatează AFP, citată de Agerpres. Prin această procedură medicii s-au asigurat că micuţul este imun la grava maladie genetică (beta-thalasemie) de care suferă copiii naturali ai familiei, dar şi că micuţul va fi un donator perfect compatibil cu fraţii săi mai mari.

Beta-thalasemia este o maladie genetică extrem de gravă, ce provoacă invaliditate. O manifestare a acestei boli este anemia, iar bolnavii care suferă de această boală au nevoie de transfuzii periodice de sânge pentru a trăi.

×
Subiecte în articol: umut talha