x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul jurnalist britanic ucis în Afganistan

Primul jurnalist britanic ucis în Afganistan

de Anca Aldea    |    10 Ian 2010   •   00:00

Un corespondent al săptămânalului Sunday Mirror a fost ucis duminică în Afganistan într-o explozie. Potrivit Ministerului Apărării de la Londra, jurnalistul cu cetăţenie britanică însoţea puşcaşii marini americani într-o misiune în zona localităţii Nawa, din sudul Afganistanului.



Rupert Hamer (39 de ani), corespondentul lui Sunday Mirror, şi-a pierdut viaţa pe loc în deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat declanşat în momentul în care autovehilul militar în care se afla a trecut peste el. Fotoreporterul său, Philip Coburn (43 de ani), a fost grav rănit în incident. Hamer şi colegul său se aflau în Afganistan de doar câteva zile, iar la sfârşitul acestei luni urmau să se întoarcă acasă. Explozia a făcut victime şi în rândurile militarilor - un american şi un afgan au murit şi patru membri ai forţelor SUA au suferit răni serioase.

Corespondentul Sunday Mirror, primul jurnalist britanic care şi-a pierdut viaţa în Afganistan de la începutul ostilităţilor, în octombrie 2001, era căsătorit şi avea trei copii, cu vârste de şase ani, 5 ani şi, respectiv, 19 luni. Lucra pentru publicaţia britanică de aproximativ 12 ani şi credea cu tărie că ştirile cele mai bune se află în prima linie a războiului. În redacţie i se spunea "Caporalul Hamer" şi era foarte apropiat de toţi colegii săi, scrie Tina Weaver de la Sunday Mirror. Premierul Gordon Brown a transmis condoleanţe familiei îndurerate, prietenilor şi colegilor reporterului.

×
Subiecte în articol: externe