x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Principatul Monaco, păzit cu străşnicie cu ocazia nunţii prinţului Albert al II-lea

Principatul Monaco, păzit cu străşnicie cu ocazia nunţii prinţului Albert al II-lea

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   13:39

Siguranta publica monegasca este si ea printre invitatii de baza la casatoria printului Alber al II-lea de Monaco, de mai multe saptamani politistii Principatulului pregatindu-se, ca si ceilalti invitati, dar in felul lor, pentru acest weekend prelungit de festivitati. Obiectivele sunt doua: sa asigure siguranta multimii de oameni care vor participa la festivitati si sa protejeze numeroasele personalitati prezente, comenteaza Le Parisien.

Un numar de 550 de agenti de politie monegasci sunt la datorie, sub conducerea sefului lor, francez, comisarul Andre Muhlberger, care se declara mai degraba linistit, pentru ca este vorba despre o sarbatoare "mai mult de familie', chiar daca in Principat se vorbeste despre nunta anului. El afirma ca oamenii din echipa sa se bazeaza mult pe tehnologia de care dispune politia locala, adica 500 de camere dispuse pe strazile micului teritoriu monegasc. Toate aceste camere scaneaza placutele de inmatriculare ale vehiculelor care intra si ies din Principat.

Cu ajutorul autoritatilor franceze, politia monegasca a gestionat transferurile prestigiosilor invitati intre aeroportul din Nisa si cele doua palate, l'Hotel de Paris si l'Hermitage, situate in careul de aur din piata Cazinoului. "Aceste doua locuri sunt, practic, transformate in sanctuare. Idem si pentru zona palatului, unde accesul va fi filtrat de bratari de identificare, iar spatiul aerian va fi inchis si supravegheat prin radar.

Comisarul Muhlberger a mai dat asigurari ca dispune si de o unitate de interventie speciala, pentru a asigura protectia specifica a personalitatilor sau cladirilor. Asa ca presedintele francez, care a fost bruscat de un cetatean nemultumit acum doua zile cu prilejul unei bai de multime, poate sa stea linistit, caci va fi in siguranta.

×