x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Print pus la colt - Savoia a cazut in dizgratie

Print pus la colt - Savoia a cazut in dizgratie

de Maria Toader    |    27 Iun 2006   •   00:00
Print pus la colt - Savoia a cazut in dizgratie

Scandalul in care este implicat Printul Victor Emmanuel de Savoia nu a scapat privirilor critice ale nobilimii italiene. Aristocratia s-a declarat scandalizata atat de acuzatiile de coruptie si proxenetism, care ii sunt aduse urmasului familiei regale, cat si de convorbirile telefonice ale aceastuia aparute in presa, care dezvaluie nu un nobil, ci un om cu apucaturi grosolane. Indignarea nobililor este cu atat mai mare in randul membrilor "Cercului de Vanatoare" si "Cercului de Sah", doua clubluri renumite ale aristocratiei italiene. "Sunt revoltat. Este normal sa vanezi oamenii care se comporta de maniera asta", a explicat, in mod sarcastic, contele Guido Grazioli, membru al "Cercului de Vanatoare".

In plus, aristocratii italieni se gandesc sa-l expulzeze de tot pe printul vulgar din randurile lor, decizie care va fi luata de presedintii celor doua "cercuri": marchizul Paolo Patrizi Montoro Naro si marchizul Giulio Patrizi di Ripacandi. Unii insa se opun, considerand ca este mai intai necesar ca justitia sa se pronunte si abia atunci sa se ia o decizie in acest sens.

"Convorbirile interceptate pot fi usor instrumentate si trebuie luat in calcul faptul ca Printul Victor Emmanuel nu este un membru oarecare, ci un Savoia", a explicat Printul Carlo Giovanelli, unul dintre aristocratii italieni care s-au declarat reticenti in izolarea printului. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: externe