x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mohamed al-Fayed a murit. Fiul său, Dodi, a decedat împreună cu prințesa Diana în accidentul de la Paris

Mohamed al-Fayed a murit. Fiul său, Dodi, a decedat împreună cu prințesa Diana în accidentul de la Paris

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   10:20
Mohamed al-Fayed a murit. Fiul său, Dodi, a decedat împreună cu prințesa Diana în accidentul de la Paris
Sursa foto: Hepta

Mohamed al-Fayed, miliardarul egiptean care a cumpărat magazinul Harrods și a promovat teoria conform căreia familia regală britanică s-ar afla în spatele morții fiului său și a prințesei Diana, a murit, scrie Reuters.

Născut în orașul egiptean Alexandria, al-Fayed și-a început cariera vânzând băuturi carbogazoase și apoi a lucrat ca vânzător de mașini de cusut. El a construit averea familiei sale în domeniul imobiliar, al transportului maritim și al construcțiilor, mai întâi în Orientul Mijlociu și apoi în Europa.

Deși al-Fayed a deținut simboluri ale establishment-ului, precum Harrods, Fulham și hotelul Ritz din Paris, el a fost întotdeauna un outsider în Marea Britanie, tolerat, dar nu acceptat.

El s-a certat cu guvernul britanic din cauza refuzului acestuia de a-i acorda cetățenia țării care i-a fost casă timp de decenii și a amenințat deseori că se va muta în Franța, care i-a acordat Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă.

Al-Fayed a petrecut 10 ani încercând să demonstreze că Diana și fiul său Dodi au fost uciși când mașina lor s-a accidentat într-un tunel din Paris în 1997, în timp ce încercau să fugă de paparazzi pe motociclete. Fără a fi susținut de nicio dovadă, potrivit anchetei privind moartea Dianei, el a susținut că aceasta purta copilul lui Dodi și l-a acuzat pe prințul Philip, soțul reginei, că a ordonat serviciilor de securitate britanice să o ucidă pentru a o împiedica să se căsătorească cu un musulman și să aibă copilul lui.

Al-Fayed a murit miercuri, a anunțat familia sa, cu o zi înainte de cea de-a 26-a comemorare a morții lui Dodi și a Dianei.

"Doamna Mohamed Al Fayed, copiii și nepoții ei doresc să confirme că iubitul ei soț, tatăl și bunicul lor, Mohamed, a decedat pașnic din cauza bătrâneții", se arată în declarația familiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mohamed Al-Fayed printesa diana