x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Andrew spune că nu a ''văzut'' şi nici nu a ''bănuit'' abuzurile sexuale comise de Jeffrey Epstein

Prinţul Andrew spune că nu a ''văzut'' şi nici nu a ''bănuit'' abuzurile sexuale comise de Jeffrey Epstein

24 Aug 2019   •   20:30
Prinţul Andrew spune că nu a ''văzut'' şi nici nu a ''bănuit'' abuzurile sexuale comise de Jeffrey Epstein

Prinţul Andrew, criticat de presa britanică pentru legăturile sale cu Jeffrey Epstein, a declarat sâmbătă că niciodată nu a "văzut" şi nici nu a "bănuit" abuzurile sexuale comise de celebrul finanţist american, decedat în închisoare după ce a fost cercetat pentru viol şi raporturi sexuale cu minore, informează AFP.

"În niciun moment din timpul limitat pe care l-am petrecut alături de el, nu am văzut, nu am asistat şi nu am bănuit vreun comportament de acest fel, care a dus apoi la arestarea şi condamnarea lui", a declarat ducele de York într-un comunicat publicat de Palatul Buckingham.

Al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a şi-a apărat prietenia cu Jeffrey Epstein şi a ţinut "să clarifice faptele, pentru a evita apariţia unor noi speculaţii".

El a explicat că l-a cunoscut pe Jeffrey Epstein în 1999 şi l-a întâlnit apoi "în mod neregulat şi, probabil, nu mai mult de o dată sau de două ori pe an", precizând, de asemenea, că a petrecut vacanţe "în mai multe dintre reşedinţele sale".

Prinţul Andrew şi-a exprimat "regretul" că l-a revăzut pe Jeffrey Epstein după eliberarea acestuia din 2010. Magnatul american tocmai fusese eliberat din închisoare după ce a fost condamnat în 2008 pentru faptul că le-a convins pe mai multe minore să se prostitueze în Florida.

Acuzat de agresiune sexuală asupra unor minori, Jeffrey Epstein a fost din nou arestat şi pus sub acuzare în 2019, la începutul lunii iulie, pentru că a organizat, timp de mai mulţi ani, o reţea compusă din zeci de fete tinere, cu care a întreţinut raporturi sexuale în mai multe dintre proprietăţile sale, în special în Manhattan şi în Florida.

Magnatul american a fost descoperit decedat pe 10 august în celula sa dintr-o închisoare newyorkeză, rezultatele autopsiei confirmând ipoteza sinuciderii prin spânzurare.

"Sinuciderea lui lasă multe întrebări fără răspunsuri", a declarat prinţul Andrew, care şi-a exprimat compasiunea "faţă de toţi aceia care au fost afectaţi de faptele şi atitudinea" sa.

"Este o perioadă dificilă pentru toate persoanele implicate şi sunt incapabil să înţeleg sau să explic stilul de viaţă al domnului Epstein. Deplâng exploatarea oricărei fiinţe umane şi nu aş tolera, nu aş participa, nici nu aş încuraja un astfel de comportament", a adăugat prinţul Andrew.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jeffrey epstein