x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry a ucis un comandant taliban, în octombrie

Prinţul Harry a ucis un comandant taliban, în octombrie

23 Dec 2012   •   18:04
Prinţul Harry a ucis un comandant taliban, în octombrie
Sursa foto: JOHN STILLWELL / POOL / AFP

Prinţul Harry a ucis un comandant taliban, în luna octombrie, în timpul unui atac aerian efectuat la bordul unui elicopter Apache, în care serveşte drept copilot. Elicopterul prinţului a fost chemat să susţină trupele de la sol, Harry fiind cel care a lansat o rachetă Hellfire, au povestit colegii săi.

"Ne aflam într-o misiune de patrulare şi au fost solicitate elicopterele Apache. Am auzit vocea la staţia de radiocomunicaţii şi am ştiut că era Marele H. Au atacat şi omorât un comandant al talibanilor", a povestit unul dintre colegii prinţului, poreclit de militarii britanici "Marele H".

Atacul a avut loc la sfârşitul lunii octombrie, când prinţul s-a întors în Afganistan pentru al doilea stagiu ca şi copilot de elicopter. În calitate de copilot, Harry este responsabil cu operatul armamentului, navigare şi, ocazional poate prelua controlul aeronavei.

"Prinţul Harry, ca orice soldat, consideră că este o mare onoare să reprezinte Forţele Armate ale Majestăţii Sale, oriunde s-ar afla în misiune", a fost răspunsul diplomat al Casei Regale, în legătură cu acest subiect.  

×