x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William a terminat stagiul de formare ca pilot de elicopter de luptă

Prinţul William a terminat stagiul de formare ca pilot de elicopter de luptă

12 Dec 2009   •   00:00
Prinţul William a terminat stagiul de formare ca pilot de elicopter de luptă
Sursa foto: PAUL ELLIS/AFP

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi-a încheiat stagiul accelerat de formare ca pilot de elicopter şi va primi insigna de pilot în ianuarie. Fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, şi-a început formarea ca pilot de elicopter în ianuarie, antrenându-se pe elicoptere Griffin la baza Aviaţiei Regale Britanice (Royal Air Force - RAF) de la Shawbury (centrul Angliei).



Prinţul William, care are 27 de ani, îşi va primi insigna de pilot, alături de camarazii săi, în luna ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al familiei regale. La revenirea sa dintr-o deplasare în Australia şi Noua Zeelandă programată pentru ianuarie, William va începe antrenamentele pe elicoptere Sea King în cadrul unei unităţi militare destinată salvării marinarilor sau alpiniştilor aflaţi în dificultate.

Absolvent al Academiei Militare Sandhurst în 2006, William a urmat stagii accelerate de formare în trei corpuri ale armatei britanice, făcând stagiul de pilotaj în cadrul RAF. El a declarat, în septembrie 2008, că antrenamentul său ca membru al Unităţii de asistenţă şi salvare a RAF va compensa faptul că nu a putut fi trimis în Afganistan cu un an înainte, spre deosebire de fratele lui mai mic, prinţul Harry.

Prinţul William a fost în Afganistan pentru o perioadă scurtă de timp, luând parte la o operaţiune de 30 de ore derulată la baza RAF din Kandahar. El a mai fost trimis şi în Qatar, în aprilie 2008. Prinţul Charles şi unchiul lui William, prinţul Andrew, au urmat şi ei stagii de formare ca piloţi în cadrul Marinei Regale.

×
Subiecte în articol: externe