x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Probe "copleşitoare" în procesul morţii lui Michael Jackson: Conrad Murray află astăzi dacă ajunge după gratii

Probe "copleşitoare" în procesul morţii lui Michael Jackson: Conrad Murray află astăzi dacă ajunge după gratii

04 Noi 2011   •   06:27
Probe "copleşitoare" în procesul morţii lui Michael Jackson: Conrad Murray află astăzi dacă ajunge după gratii

Avocatii si procurorii si-au incheiat pledoariile in procesul medicului acuzat ca i-a administrat lui Michael Jackson doza fatala de anestezic. Soarta lui Conrad Murray este acum in mainile juratilor, sapte barbati si cinci femei, care vor incepe astazi deliberarile. Daca va fi gasit vinovat, doctorul Conrad Murray risca patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a profesa.

Acuzarea a inceput in forta procesul si a facut uz de probe socante. Printre ele au fost o fotografie cu Michael mort, pe patul de spital, si o inregistrare cu vocea lui, aproape de nerecunoscut din cauza medicamentelor.

In prezenta parintilor si a fratilor cantaretului, tribunalul a audiat cateva foste iubite de-ale lui Murray. Una dintre acestea a spus ca doctorul a sunat-o din ambulanta, cand singura lui grija ar fi trebuit sa fie starea lui Michael.

Cativa dintre angajatii cantaretului au povestit ca Murray le-a spus ca nu mai facuse in viata lui manevre de resuscitare, iar inainte de venirea ambulantei a avut grija sa curete camera de medicamente.

Mai multi medici au explicat apoi cat de iresponsabila este administrarea de propofol in afara unui spital. In plus, medicii care au ajuns cu salvarea la resedinta cantaretului au declarat ca daca Murray ar fi chemat ambulanta mai devreme, Michael putea fi salvat.

Apararea si-a adus proprii experti, care au spus ca eeste posibil ca Michael sa-si fi injectat singur doza fatala de propofol, asa cum afirma Murray.

Potrivit unuia dintre procurorii care au anchetat circumstantele in care a murit cantaretul, doctorul Conrad Murray a ascuns procurorilor, timp de doua luni, faptul ca l-a tratat pe Michael cu propofol.

"Doamnelor si domnilor, probele in acest caz sunt coplesitoare", a explicat procurorul David Walgren. "La sfarsitul zilei, cu toate acestea, si cum v-am spus in timpul audierilor preliminare, Conrad Murray a actionat cu neglijenta grava sau cu neglijenta unui criminal in tratarea lui Michael Jackson", a spus procurorul, in pledoaria finala.

"Michael Jackson a avut incredere in Conrad Murray. A garantat cu viata lui, cu propria lui viata si viitorul copiilor sai. A avut incredere ca Murray va avea grija de el cat timp doarme, incat dimineata sa ia masa alaturi de copiii sai. Dar Conrad Murray si-a batut joc de increderea primita. Si pentru asta, Michael Jackson a platit cu viata lui", a continuat Walgren.

Medicul personal al lui Michael Jackson nu a depus marturie in proces, dar a pledat nevinovat. Potrivit legilor din California, verdictul celor 12 jurati trebuie luat in unanimitate. Daca va fi gasit vinovat, doctorul Conrad Murray risca patru ani de inchisoare si dreptul de a profesa.

Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, este acuzat de omor din culpa, sub suspiciunea ca i-a injectat starului o cantitate mare de propofol.

Michael Jackson a murit in 25 iunie 2011, la varsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, mai precis din cauza unei “grave intoxicatii' cu propofol, un anestezic laptos folosit ca somnifer. (V.M.)

×