x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanul bănuit că a dezvăluit informații secrete de la Pentagon ajunge din nou în fața instanței

Americanul bănuit că a dezvăluit informații secrete de la Pentagon ajunge din nou în fața instanței

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   16:45
Americanul bănuit că a dezvăluit informații secrete de la Pentagon ajunge din nou în fața instanței

Jack Teixeira, americanul bănuit că a dezvăluit informații secrete de la Pentagon, ajunge din nou în fața instanței. Miercuri judecătorul va decide dacă Teixeira va aștepta procesul după gratii. El urmează să fie judecat în Boston.

Teixeira, oficialul american despre care se crede că este responsabil pentru scurgerile de informații de la Pentagon, va apărea miercuri în instanţa din Massachusetts. În timpul audierii se va decide dacă el va fi liber sau va sta după gratii în timp ce așteaptă procesul, potrivit Sky News.

Teixeira, un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naţionale din Massachusetts, a fost reținut săptămâna trecută fiind acuzat de încălcarea legii spionajului.

El ar fi publicat documente militare clasificate despre războiul din Ucraina și despre alte probleme de securitate națională pe o platformă de socializare folosită în special de gameri

Scurgerea de informații a stârnit numeroase discuții în întreaga lume și a pus sub semnul întrebării capacitatea Americii de a-și proteja secretele.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: proces american