x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viața bate filmul! Procesul unui avocat acuzat că și-a ucis soția și fiul determină redeschiderea altor dosare de crimă

Viața bate filmul! Procesul unui avocat acuzat că și-a ucis soția și fiul determină redeschiderea altor dosare de crimă

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   12:45
Viața bate filmul! Procesul unui avocat acuzat că și-a ucis soția și fiul determină redeschiderea altor dosare de crimă
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Procesul unui avocat proeminent acuzat de uciderea soției și a fiului pe proprietatea lor din Carolina de Sud.determină redeschiderea investigațiilor privind alte decese, potrivit Sky News.

În urma acuzațiilor de crimă împotriva lui Alex Murdaugh, poliția investighează acum din nou moartea menajerei familiei și se fac noi investigații în cazul morții unui fost coleg de clasă al fiului său cel mare.

Alex Murdaugh, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că și-a împușcat mortal soția, Margaret, în vârstă de 52 de ani, și pe fiul lor cel mic, Paul, în vârstă de 22 de ani, pe proprietatea lor din Carolina de Sud.

Procurorii spun că avocatul a comis crimele după ce a fost prins furând de la firma familiei.

Verdictul este așteptat în curând.

Soții Murdaugh apar într-o serie documentară de pe Netflix intitulată Murdaugh Murders: A Southern Scandal. În acesta, locuitorii din orașul lor natal, Hampton County, pun la îndoială influența istorică a familiei asupra forțelor de ordine locale.

În urma acuzațiilor de crimă împotriva Murdaugh, poliția a început să reinvestigheze moartea menajerei familiei.

De asemenea, se fac noi cercetări în cazul morții, în 2015, a unui fost coleg de clasă al fiului cel mare al lui Murdaugh.

Povestea familiei Murdaugh este una ancorată în rândul celor bogați și înstăriți din Carolina de Sud.

Înainte de a fi radiat din barou, Murdaugh era un avocat specializat în vătămări corporale - distins și cu venituri mari într-o puternică dinastie juridică fondată de strămoșii săi în regiunea Low Country din Carolina de Sud. Dar acum dinastia, și el, vor fi asociați pentru totdeauna cu evenimentele îngrozitoare din seara zilei de 7 iunie 2021.

Murdaugh și-a împușcat soția de cinci ori și fiul de două ori, spun procurorii

Pe domeniul de vânătoare al familiei, procurorii spun că Murdaugh și-a împușcat soția de cinci ori cu o pușcă automată. Fiul său a fost împușcat de două ori cu o altă armă, o pușcă de vânătoare, în cap și în piept.

Acuzarea susține că Murdaugh a schimbat armele folosite pentru a crea aparența unei ambuscade.

Murdaugh a fost cel care a sunat la 911, plângând în timp ce îi spunea dispecerului „soția și copilul meu au fost împușcați grav”.

Ulterior, el a declarat poliției că fusese în vizită la mama sa și că, la întoarcere, și-a găsit soția și fiul morți lângă cotețele de pe proprietate.

Ofițerii care au ajuns prima dată la fața locului l-au găsit pe Murdaugh în dificultate. La sosirea lor, acesta a oferit rapid o teorie în spatele crimelor, sugerând că a fost o reacție la o tragedie nautică care a avut loc în februarie 2019.

Fiul lui Murdaugh, Paul, pe atunci în vârstă de 19 ani, a prăbușit barca familiei în timp ce depășea de trei ori limita legală de alcool.

Mai multe persoane au fost aruncate peste bord, inclusiv Mallory Beach, în vârstă de 19 ani, care a fost ucisă.

Este posibil ca Murdaugh să fi promovat incidentul cu barca ca parte a apărării sale legale - în cele din urmă, acesta a figurat în cazul acuzării.

Familia lui Mallory Beach l-a dat în judecată pe Murdaugh ca proprietar al ambarcațiunii implicate în moartea fiicei lor.

În procesul pentru crimă a fost audiat directorul financiar al firmei sale de avocatură, care a adus dovezi că Murdaugh a fraudat compania și a pus banii în contul bancar al soției sale pentru a o proteja de procesul intentat de familia fetei moarte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: crime in lant proces