x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul lui Hosni Mubarak, amânat pentru 5 septembrie şi judecat cu uşile închise

Procesul lui Hosni Mubarak, amânat pentru 5 septembrie şi judecat cu uşile închise

15 Aug 2011   •   11:41
Procesul lui Hosni Mubarak, amânat pentru 5 septembrie şi judecat cu uşile închise

Procesul fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, judecat pentru coruptie si pentru uciderea a peste 800 de manifestanti, in timpul revoltelor de la inceputul anului, fost amanat pentru 5 septembrie. Presedintele Tribunalului Penal din Cairo a mai anuntat ca audierile urmatoare se vor desfasura cu usile inchise, relateaza AFP.

Ahmed Refaat a declarat ca Mubarak si fostul sau ministru de Interne Habib el-Adli vor fi judecati in cadrul unui singur proces, aceasta fiind una dintre principalele cereri ale avocatilor familiilor victimelor. El a decis de asemenea sa puna capat "difuzarii televizate a audierilor".

Procesul impotriva fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost reluat luni, la Cairo si intrerupt dupa doar cateva ore. Fostul lider egiptean a fost adus in sala de judecata pe targa, la fel ca la precedenta infatisare, cand, in plus, Mubarak a fost tinut intr-o cusca.

Mubarak (83 de ani) a fost adus cu un elicopter pana in apropierea academiei de politie din Cairo, unde se desfasoara procesul, fiind preluat ulterior de o ambulanta care l-a dus pana la tribunal.

×