x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procuratura bulgară refuză să cerceteze "trecutul întunecat" al lui Borisov dezvăluit de WikiLeaks

Procuratura bulgară refuză să cerceteze "trecutul întunecat" al lui Borisov dezvăluit de WikiLeaks

de Mediafax    |    10 Aug 2012   •   06:33
Procuratura bulgară refuză să cerceteze "trecutul întunecat" al lui Borisov dezvăluit de WikiLeaks

Procuratura bulgara a refuzat sa efectueze investigatii asupra premierului Boiko Borisov cu privire la informatii de presa potrivit carora acesta a avut in trecut legaturi cu crima organizata, plangere care citeaza telegrame diplomatice americane publicate de WikiLeaks, relateaza Novinite.com.

Procurorul Krasimir Kojuharov de la Biroul Procuraturii de pe langa Curtea de Apel a Sofiei a confirmat intr-o nota refuzul initial al Biroului Procurorului orasului Sofia de a declansa o investigatie asupra unor date provenind din telegrame diplomatice americane cu privire la implicarea lui Boiko Borisov in activitati infractionale, a anuntat site-ul bulgar de investigatii Bivol.bg, citat de Novinite.com.

Investigarea presupusului "trecut intunecat" al lui Boris a fost ceruta de catre Petar Pensev si Atanas Ciobanov din cadrul Asociatiei pentru Libertate de Exprimare "Ana Politkovskaia".

Plangerea nu se bazeaza exclusiv pe telegrame diplomatice americane dezvaluite de catre WikiLeaks, ci si pe marturii ale lui Vasil Kostov, alias Keta, in fata unui tribunal din Sumen in cadrul unui proces cunoscut sub numele de "asasinii" si pe declaratii ale unor capi ai mafiei sarbe, Sreten Jocici si Tomislav Marjanovici, potrivit carora Borisov i-a furnizat o acoperire lui Jocici pe cand acesta era activ in Bulgaria, subliniaza Bivol.bg.

Anuntul procuraturii bulgare, confirmat de Biroul Procurorului Sofiei, cu privire la refuzul investigarii trecutului lui Borisov mentioneaza, de asemenea, ca potentiale infractiuni comise de actualul premier au atins deja termenul de prescriere.
Bivol.bg anunta ca procuratura a refuzat un apel impotriva deciziei de a nu il investiga pe Borisov, dar ca Pensev si Ciobanov se vor adresa unor instante superioare si Comitetului de lupta impotriva mafiei din cadrul Parlamentului European (CRIM).

Jurnalisti bulgari au solicitat deja CRIM sa organizeze o audiere publica, intre altii, a lui Julian Assange, Jocici (in prezent judecat), a unor jurnalisti si ofiteri bulgari din domeniul informatiilor si a lui Boiko Borisov, precizeaza Novinite.com.

×
Subiecte în articol: boiko borisov