x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesor in Romania, astronaut la NASA

Profesor in Romania, astronaut la NASA

08 Mai 2004   •   00:00

Daca nu ar fi fost selectat pentru a face parte din astronautii de elita ai NASA, Richard Arnold ar preda in continuare matematica micutilor de la American International School din Bucuresti.

ANA ILIE

Arnold va face parte din echipa de astronauti care vor pune in aplicare noile planuri spatiale anuntate de presedintele George Bush la inceputul acestui an, precum reluarea zborurilor spre Luna si construirea unei baze spatiale selenare, care sa serveasca drept punct de plecare a misiunilor catre Marte.

DE VIS. Richard „Ricky" Arnold al II-lea a fost inca de mic pasionat de lumea fabuloasa a explorarii spatiale. Desi nu stie daca va zbura vreodata intr-o expeditie spatiala, spre ce corp ceresc va zbura sau cand, Arnold crede ca admiterea sa printre cei mai buni piloti din lume este „un vis devenit realitate". El a fost ales, impreuna cu alti 10, sa faca parte din grupul care incepe in 2004 antrenamentele necesare pentru a deveni piloti ai celei mai mari agentii spatiale din lume, NASA. Agentia organizeaza aproape anual o selectie foarte riguroasa pentru recrutarea unor noi astronauti, care sa se alature celor 158 de astronauti activi. Arnold si colegii sai au avut sansa sa fie alesi dintre aproape 3.000 de aplicanti.

LA REVEDERE. Arnold, in varsta de 40 de ani, este absolvent al Frostburg State University si University of Maryland si, pe langa slujba ocupata anul trecut in Bucuresti, a mai predat in Maroc, Indonezia si Arabia Saudita. Inainte de a pleca spre America, cei 460 de elevi ai scolii din Romania au tinut sa isi ia la revedere de la el intr-o ceremonie speciala. Noul astronaut este casatorit si are doua fetite, Jessica, de 6 ani, si Carrie, de 8.

×
Subiecte în articol: externe