x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Program iranian pentru rachete cu bataie de 5.000 km. DEVESELU ARE, DECI, O RATIUNE

Program iranian pentru rachete cu bataie de 5.000 km. DEVESELU ARE, DECI, O RATIUNE

de Dan Constantin    |    02 Ian 2016   •   08:38
Program iranian pentru rachete cu bataie de 5.000 km. DEVESELU ARE, DECI, O RATIUNE
Sursa foto: Esteban De Armas Bonino/Getty Images/iStockphoto

Un general iranian solicita presedintelui Rahmani sa ia pozitii ferme pentru a raspunde unor sanctiuni ale SUA care vizeaza programul de rachete balistice al Iranului.

Agentia iraniana oficiala de stiri FARS citeaza oficialul militar care mentioneaza ca programul de construire a rachetelor balistice nu a fost inclus in acordul pentru programul nuclear dintre IRAN si tarile din grupul 5+1 - SUA, China, Rusia, Franta, Marea Britanie si Germania.

Din materialul FARS retinem ca RACHETELE BALISTICE IRANIENE AR AVEA O RAZA MAXIMA DE ACTIUNE DE 5000 DE KM. Ca atare apare cu claritate ca amplasarea scutului antiracheta american in Europa, cu o baza la Deveselu ARE DEPLINA JUSTIFICARE MILITARA DEFENSIVA.


Romania, aflata in raza de bataie activa potential a rachetelor balistice din programul iranian de dotare , dispune astfel de o aparare impotriva acestei amenintari.

Agentia citata mentioneaza ca Trezoreria Statelor Unite urmeaza sa dispuna de sanctiuni impotriva unor firme din Iran, Hong Kong si Emiratele Arabe Unite care colaboreaza in programul de construire a rachetelor. 

×