x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord aberează cu mânie

Coreea de Nord aberează cu mânie

25 Apr 2017   •   18:15
Coreea de Nord aberează cu mânie
Sursa foto: AP

Un site oficial nord-coreean a avertizat Statele Unite că vor fi „șterse de pe fața Pământului”, dacă Washingtonul va declanșa un război în Peninsula Coreeană, în cel mai recent episod din schimbul de amenințări care alimentează tensiunile în regiune, transmite luni AFP. Între timp, portavionul „Carl Vinson” se apropie amenințător.

Într-o serie de editoriale, cotidianul „Rodong Sinmun”, portavocea partidului unic aflat la putere, explică faptul că forțele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american „Carl Vinson”, care constituie „un șantaj militar vădit”. „O astfel de amenințare ar putea impresiona poate o meduză, însă nu va merge niciodată cu RPDC”, Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreei de Nord, susține „Rodong Sinmun”. Forțele nord-coreene vor fi pregătite să „scufunde portavionul nuclear american dintr-o singură lovitură”, a scris, duminică, publicația. Concomitent, site-ul de propagandă „Uriminzokkiri” susține că desfășurarea portavionului „Carl Vinson” este o declarație de război. „Este dovada că se pregătește o invadare a Coreei de Nord”, scrie site-ul.

Declarație de război

Într-un editorial prezentat ca fiind semnat de un ofițer al armatei, site-ul atenționează Washingtonul că ar fi „o eroare gravă” să considere Coreea de Nord ca fiind Siria, care nu a lansat „un contraatac imediat” după loviturile americane de la începutul lunii. În caz de atac, susține site-ul, „lumea va vedea cum portavioanele nucleare inconștiente ale Washingtonului vor fi făcute bucăți de oțel, scufundate, și cum o țară care se numește America este ștearsă de pe fața Pământului”. Sâmbătă, vicepreședintele american, Mike Pence, a anunțat că portavionul american „Carl Vinson” va ajunge „în câteva zile” în Marea Japoniei.

×
Subiecte în articol: propaganda kim sua