x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Propunere: Deținuții francezi care se vaccinează anti-COVID ar putea primi o reducere a pedepsei

Propunere: Deținuții francezi care se vaccinează anti-COVID ar putea primi o reducere a pedepsei

21 Aug 2021   •   21:30
Propunere: Deținuții francezi care se vaccinează anti-COVID ar putea primi o reducere a pedepsei

Deținuții aflați într-o închisoare din nord-estul Franței ar putea beneficia de o reducere a pedepsei dacă se vaccinează anti-COVID. Este vorba despre o propunere avansată de vicepreședintele tribunalului din localitatea Sarreguemines, potrivit LCI.

Documentul de pe 10 august a fost semnat de vicepreședintele responsabil de aplicarea pedepselor. El a explicat că „prin măsura excepțională se dorește încurajarea vaccinării cu scopul de a se atinge imunitatea colectivă„.

Potrivit LCI, în notă se vorbește despre o reducere a pedepsei cu două luni. De asemenea, se spune că persoanele condamnate la violență conjugală, violență asupra minorilor, crimă și delicte de natură sexuală vor fi excluse de la reducerea pedepsei.

Propunerea va fi dezbătută de reprezentanții Parchetului și de judecători și, dacă va fi acceptată, ar putea fi aplicată începând din septembrie.

Întrebat despre această propunere, ministrul de justiție din Franța a spus că este vorba despre „o inițiativă personală și locală”.

(sursa: Mediafax)

×