x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest de amploare la Chişinău

Protest de amploare la Chişinău

12 Dec 2010   •   15:56
Protest de amploare la Chişinău
142191-.jpgVIDEO - "Jos Comuniştii!" şi "Vrem Alianţa pentru Integrare Europeană" - acestea au fost principalele lozinci scandate duminică în Scuarul Operei Naţionale din centrul Capitalei de către fondatorii  Pro-Europa.

Aceştia declară în apelul lor că o eventulă alianţă PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetăţenilor,şi nu va fi în interesul naţional al Republicii Moldova.  "Moldova are nevoie de continuarea activităţii AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare şi modernizare a ţării, pentru a semna un acord de asociere cu UE în viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce a duce la libera circulaţie a cetăţenilor RM în spaţiul UE şi pentru a onora creditul de încredere imens din partea UE şi altor parteneri de dezvoltare a tarii", se menţionează în apelul public lansat de forul civic, potrivit Unimedia.md, citat de realitatea.net.

"Nu mai vrem acest regim comunist odios la putere, nu mai vrem spaghete pe urechi, dar în realitate altceva", a declarat scriitorul Valeriu Matei în cadrul intervenţiei sale.  "Noi vrem în Europa. Noi nu mai vrem cu Voronin, noi nu mai vrem dictatura lui Voronin. Aş vrea să audă asta şi dl Diacov şi dl Lupu - să-şi aducă aminte că ei trebuie să rămână în această Alianţă pentru că aşa a votat poporul. Vrem o direcţie europeană şi nu prorusă. Noi nu mai vrem în lagărul comunist. Noi vrem să gândim liber", a conchis acesta în discursul său.

Potrivit organizatorilor, aceştia sunt gata să vină să protesteze în fiecare duminică până nu se va forma Alianţa pentru Integrare Europeană. Conform datelor poliţiei, la eveniment au participat cca o mie de persoane. Organizatorii susţin însă că numărul acestora se ridică la aproximativ 4 mii.

×