x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste în Franța. Restricții dure împotriva persoanelor nevaccinate anti COVD-19

Proteste în Franța. Restricții dure împotriva persoanelor nevaccinate anti COVD-19

09 Aug 2021   •   09:12
Proteste în Franța. Restricții dure împotriva persoanelor nevaccinate anti COVD-19

Francezii au nevoie de certificatul de vaccinare anti COVID-19 pentru desfășurarea activitățiilor zilnice începând de astăzi, scrie DPA. Normele sunt în vigoare până la 15 noiembrie pentru toate persoanele de peste 18 ani.

Totodată, adolescenții între 12-17 ani vor trebui să facă această dovadă începân cu 30 septembrie. 

Persoanele care nu au dorit să se imunizeze nu au voie să meargă la restaurant,  cafenea, să călătorească cu trenul, aviionul, să mergă la tîrguri comerciiale ori în unitățile de sănătate. Din 15 iulie este deja nevoie de dovada vaccinării pentru cinema, muzee, evenimente.

Personalul medical este  obligat să se vaccineze până la 15 septembrie.

Măsurile impuse de autorități sunt controversate și puternc contestate de cetățeni, motiv pentru care ministrul Sănătății, Olivier Veran spune că regulile nu vor fi atât de dure cum s-a spus la ănceput, un test PCR negativ fiind valabil 72 de ore. De asemenea, mai sunt acceptate autotestele dacă acestea au fost făcute în prezenta unei persoane care lucrează în domeniul medical.

De circa trei săptămâni se desfășoară puternice proteste în Franța, ultimul având locr în acest week-end cu participarea a peste 200.000 d e persoane.
 

×
Subiecte în articol: franta COVID nevaccinat