x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste pe Aeroportul Heathrow. Unele zboruri vor fi întârziate, altele chiar anulate

Proteste pe Aeroportul Heathrow. Unele zboruri vor fi întârziate, altele chiar anulate

13 Iul 2015   •   11:13
 Proteste pe Aeroportul Heathrow. Unele zboruri vor fi întârziate, altele chiar anulate

Aeroportul Heathrow din Londra a avertizat că unele zboruri vor fi întârziate luni, iar altele ar putea fi anulate, după ce un grup de activişti au intrat pe pista de aterizare din nord, pentru a protesta împotriva posibilei extinderi a celui mai mare aeroport din Marea Britanie, transmite Reuters.

'Ambele piste sunt deschise, deşi se vor înregistra întârzieri şi câteva anulări de zboruri', au anunţat reprezentanţii aeroportului.

Cel mai mare aeroport din UE în 2014 - Heathrow - a înregistrat în 2014 un trafic de 73,4 milioane de pasageri, în creştere cu 1,4% faţă de 2013.

Luna aceasta, Heathrow a fost selectat ca locaţie pentru o nouă pistă de aterizare în sud-estul Angliei, ceea ce a provocat proteste din partea unor localnici şi a unor organizaţii de protecţie a mediului care se opun extinderii aeroportului.

Conducerea aeroportului a dat asigurări că lucrează împreună cu poliţia pentru a rezolva incidentul.

'Ambele piste de aterizare sunt deschise, deşi vor exista întârzieri. Ne cerem scuze pasagerilor! Prioritatea noastră o reprezintă funcţionarea aeroportului în siguranţă', a anunţat conducerea Heathrow.

Sursa: Agerpres

×