x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteza unui sportiv calificat la Jocurile Paralimpice, furată în Franţa

Proteza unui sportiv calificat la Jocurile Paralimpice, furată în Franţa

de Mediafax    |    24 Iul 2012   •   13:03
Proteza unui sportiv calificat la Jocurile Paralimpice, furată în Franţa

Un sportiv selectionat pentru Jocurile Paralimpice de la Londra si medaliat cu aur la editia din 2008, de la Beijing, a ramas pentru cateva zile fara proteza bratului sau stang, aceasta fiind furata, la Paris, odata cu scuterul in care se afla, au anuntat autoritatile locale.

Presupusul hot a fost arestat, pus sub acuzare si plasat sub control judiciar, a precizat Parchetul din Bobigny. Proteza a fost recuperata la Bobigny.

Jaful a avut loc sambata dimineata, cand doua persoane l-au agresat pe conducatorul scuterului cu un spray lacrimogen si i-au luat vehiculul.

Victima este Arnaud Assoumani, castigator al medaliei de aur la saritura in lungime (7,23 metri), care a stabilit la Jocurile Paralimpice de la Beijing si un record mondial al probei.

Assoumani isi pusese proteza bratului stang in scuter, inaintea jafului. Acest furt i-ar fi putut compromite francezului participarea la Jocurile Paralimpice.

Duminica, politistii au arestat un tanar de 17 ani care circula cu viteza cu un scuter.

Acesta a fost recunoscut de sportiv ca fiind agresorul sau. Dupa ce si-a recunoscut faptele, el i-a condus pe anchetatori la locul unde aruncase proteza, aceasta fiind gasita intacta intr-un tufis.

×
Subiecte în articol: furt proteza