x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Provocarile lui Vladimir Voronin

Provocarile lui Vladimir Voronin

08 Iun 2004   •   00:00

Pornind spre Mamaia, Voronin a trecut Prutul avand "la activ" un bogat "palmares" de provocari antiromanesti.

Dupa intalnirea cu Iliescu, Voronin arata descurajat si fastacit. Iliescu i-a reprosat deschis ca nu intelege de ce in Republica Moldova e sustinuta o campanie antiromaneasca. Acesta a fost nevoit sa se justifice in fata lui Iliescu, afirmand ca in Republica Moldova nu exista o campanie antiromaneasca, ci doar unele provocari...

TIRADELE ANTIROMANESTI. Haideti sa-l credem pentru o clipa si sa vedem care sunt aceste "provocari" si de cine au fost organizate. (...)

Asadar: Cine a oprit transmisiunea postului TV Romania 1? Raspuns: Partidul lui Voronin. Cine a editat la Chisinau un "dictionar moldovenesc-romanesc"? Raspuns: sfetnicul de taina al lui Voronin, Vasile Stati. Cine a sistat acordurile in domeniul invatamantului dintre Romania si Republica Moldova? Raspuns: ministrul Invatamantului, numit de Voronin. Cine a declarat ca invatamantul din Republica Moldova pregateste cetateni pentru alt stat? Raspuns: a doua persoana din partidul lui Voronin, Victor Stepaniuk. (...) Cine a declarat ca "tricolorul este un steag fascist", aducand astfel o grava ofensa intregului popor roman? Raspuns: Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova.

UN ACT DE BATJOCURA. Tot Voronin a declarat ca Romania este singurul imperiu care a mai ramas in Europa. Cine-s, asadar, provocatorii care au organizat pana acum "unele provocari"?! Raspuns: Voronin si anturajul sau. (...) De trei ani de zile Romania este injurata la Chisinau ca la usa cortului. (...) Si dupa toate acestea, Voronin se preface ca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase. Si, dupa toate acestea, Voronin sa mearga la Putna, sa participe, la 2 iulie, la manifestarile legate de comemorarea lui Stefan cel Mare si Sfant? Omul care trebuia declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei sa mearga la Putna, la Mecca romanilor, sa-i ceara lui Iliescu sa recunoasca - nici mai mult, nici mai putin - ca limba romana e... limba moldoveneasca? Plecarea lui Voronin la Putna ar fi un act de curata batjocura, pangarire a celor sfinte ce le-au mai ramas romanilor.

NOTA: Fragmente din comentariul lui Constantin Tanase, publicatia de la Chisinau Timpul
Titlul si intertitlurile apartin redactiei

×
Subiecte în articol: externe voronin