x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puerta del Sol din Madrid, din nou deschisă după evacuarea manifestanţilor marşului laicităţii

Puerta del Sol din Madrid, din nou deschisă după evacuarea manifestanţilor marşului laicităţii

de Agerpres    |    18 Aug 2011   •   06:29
Puerta del Sol din Madrid, din nou deschisă după evacuarea manifestanţilor marşului laicităţii

Politia spaniola a deschis toate strazile de acces catre Puerta del Sol, dupa ce aceasta piata centrala a capitalei spaniole a fost inchisa complet in ultimele ore ale zilei de miercuri, pentru a-i evacua pentru participantii la marsul laicitatii, convocat in semn de protest fata de cheltuielile presupuse de Zilele tineretului catolic. In primele ore ale noptii de miercuri spre joi, autoritatile au permis accesul in piata mai multor grupuri de pelerini.

Autoritatile au decis evacuarea din Puerta del Sol si atunci au avut loc confruntari violente intre manifestanti si politie, soldate cu sase persoane arestate si sapte raniti usor, asistati de serviciile de urgenta. Manifestantii au fost impinsi catre strazile din apropierea pietei, unde o parte dintre ei au ramas concentrati pentru un timp, scandand lozinci critice fata de politie.
In cele din urma, situatia s-a linistit in primele ore ale diminetii, iar ulterior, politia a deschis din nou toate strazile care duc spre Puerta del Sol, permitand accesul unor grupuri de pelerini - desi aici au ramas cateva furgonete ale politiei.

×