x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PUTIN a dat ORDIN pentru plasarea Flotei Nordului în STARE DE ALERTĂ!

PUTIN a dat ORDIN pentru plasarea Flotei Nordului în STARE DE ALERTĂ!

16 Mar 2015   •   11:12
PUTIN a dat ORDIN pentru plasarea Flotei Nordului în STARE DE ALERTĂ!
Sursa foto: sputniknews.com

Președintele rus Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a dat ordin astăzi, în jurul orei locale 08:00, pentru plasarea în stare de alertă maximă a Flotei Nordului, precum și a unor unități separate din cadrul Districtului militar Vest și a forțelor aeropurtate în vederea unei inspecții surpriză, relatează RIA Novosti.

Anunţul a fost făcut de ministrul rus al apărării Serghei Șoigu la Centrul național de gestionare a apărării din Moscova. La inspecție participă 38.000 de soldați, 3.360 de tehnică militară, 41 de nave, 15 submarine, 110 avioane și elicoptere, a indicat ministrul Șoigu.

În același timp, comandanților diferitelor tipuri de arme, șefilor direcțiilor centrale din Ministerul Apărării le-au fost înmânate deja pachete cu planul viitoarelor exerciții ce vor trebui desfășurate în cazul acestei inspecții surpriză.

Serviciul de presă al Districtului militar Sud a anunțat că o navă cu rachete 'Daghestan' din flotila rusă din Marea Caspică a părăsit luni portul și a ieșit în larg pentru exerciții de tragere cu rachete, aplicații în care va fi implicată și artileria.

×