x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a divorţat

Putin a divorţat

de Sînziana Stancu    |    15 Apr 2008   •   00:00
Putin a divorţat

Presa rusă face dezvăluirea secolului. Publicaţia Moskovski Kerrespondent scrie că preşedintele Vladimir Putin a divorţat pe ascuns, acum două luni, de Ludmila şi urmează să se căsătoreacă la începutul verii cu tînăra Alina Kabaieva.



INCREDIBIL! Liderul de la Kremlin, lovit de “sindromul Sarkozy”



Presa rusă face dezvăluirea secolului. Publicaţia Moskovski Kerrespondent scrie că preşedintele Vladimir Putin a divorţat pe ascuns, acum două luni, de Ludmila şi urmează să se căsătoreacă la începutul verii cu tînăra Alina Kabaieva.


Cea care i-a cucerit inima “durului” Putin este o fostă gimnastă, de 25 de ani, Alina Kabaieva, care este acum deputat în Duma de Stat, din partea partidului preşedintelui, Rusia Unită. Publicaţia rusă care a făcut dezvăluirea, i-a pus şi un diagnostic preşedintelui : “sindromul Sarkozy”, aluzie la preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care a divorţat şi el, tot în secret, de cea de-a doua soţie, Cecilia, pentru a se căsători cu fostul fotomodel de origine italiană, Carla Bruni. Se pare că Putin îi urmează în acelaşi fel, ‚clopotele sale de nuntă” urmînd să bată în data de 15 iunie, cel mai probabil, în oraşul natal al “ţarului” de la Kremlin, Sankt Petersburg.


VICE VERSA. Paralela între Putin şi Sarkozy are şi unele deosebiri. Asemănarea cea mai izbitoare ar fi aceea că amîndoi sunt politicieni, iar succesul lor depinde de opinia publică, iar un divorţ nu dă niciodată bine în ochii electoratului. Deosebirea cea mai mare este că Sarko a făcut gestul la începutul mandatului său prezidenţial, în timp ce Putin - dacă pînă la urmă se va confirma, oficial, zvonul - îl face la sfîrşitul mandatului său. Oricum, îşi va prelungi “dominaţia” politică printr-un mandat de premier, în noua administraţie prezidenţială a lui Dmitri Medvedev, care va fi instalată oficial, la Kremlin, în luna mai. Aşa poate se explică şi de ce Putin nu a venit la summit-ul NATO de la Bucureşti cu Ludmila, deşi ziariştii o trecuseră deja pe lista “Primelor Doamen” care urmau să ne viziteze ţara. Putin era de pe-atunci scăpat de “povara” familiei şi în plină idilă cu frumoasa Alina. Familistă şi obedientă, doamna Putina a pastrat, după toate aparenţele, secretul divorţului. Cît despre cele două fiice ale preşedintelui, ele sunt deja mari, iar una este deja căsătorită.


LA MODĂ. Faptul că pînă şi cei mai mari politicieni ai lumii sunt sensibili la farmecele feminine nu este o noutate, ba chiar mai mult, a devenit o modă pe plan internaţional. Iată că nici Putin pare să nu facă excepţie. În Rusia, moda a luat amploare în vremea fostului preşedinte Boris Elţîn, de senzaţie fiind aventurile “matrimoniale” cea a fostului ministru de externe, Andrei Kozîrev sau a fostului consilier prezidenţial Serghei Iastrjemski sau cea a vicepremierului Boris Nemţov. Între celebrele amoruri occidentale, cap de listă este fostul preşedinte american, Bill Clinton, care era să-şi piardă cel de-al doilea mandat din cauza tinerei stagiare de la Casa Albă, Monica Lewinsky. De la un capăt la altul, lumea a fost zguduită şi de aventura de o viaţă a prinţului Charles, moştenitorul coroanei regale britanice, cu amanta sa, Camilla Parker-Bowles, care i-a devenit, acum trei ani, soţie. Cel mai recent cancan este aventura preşedintelui Vaclav Klaus cu o stewardesă de 28 de ani, avetură pe care a recunoscut-o chiar săptămîna trecută.


×
Subiecte în articol: externe