x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin anunță întâlnirea cu Tsipras, premierul Greciei, la Moscova

Putin anunță întâlnirea cu Tsipras, premierul Greciei, la Moscova

de Dan Constantin    |    02 Apr 2015   •   22:49
Putin anunță întâlnirea cu Tsipras, premierul Greciei, la Moscova

In 8 aprilie, primul ministru al Greciei se va afla la Moscova intr-o vizita de lucru, avand o intalnire cu Presedintele Rusiei. Vizita este anuntata pe site-ul administratiei de la Kremlin, si nu pe cel al guvernului rus.
 
Administratia prezidentiala rusa precizeaza ca in discutia cu Putin, Tsipras va aborda o ''gama larga de probleme ale cooperarii bilaterale, inclusiv de comert, cooperare economica si investitii precum si pe probleme internationale de actualitate''. In plus vor fi semnate  o serie de documente bilaterale.

Premierul Greciei se afla in negocieri intense cu finantatorii internationali pentru restructurarea datoriei tarii si cauta sprijin in afara Uniunii Europene pentru a obtine linii de credit necesare pentru supravietuirea financiara a Greciei.
 
La randul luii, Putin doreste sa demonstreze ca Rusia nu este izolata si reuseste sa dezvolte relatii cu tari ale UE si membre ale NATO in conditiile existentei sanctiunilor politice si economice aplicate in urma ocuparii Crimeei.

Dupa o serie de acorduri incheiate de Rusia cu Cipru,  vizita lui Tipras la Moscova indica o intarire a pozitiilor rusesti in flancul sudic al Europei.

×