x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, îmblânzitorul de balene

Putin, îmblânzitorul de balene

01 Aug 2009   •   00:00

Premierul rus Vladimir Putin s-a împrietenit cu balena Daşa în timpul unei vizite efectuate în Orientul îndepărtat rus, informează RIA Novosti.



La sosirea sa pe Insula Cekalov din Marea Ohoţk, Vladimir Putin, însoţit de ministrul pentru situaţii de urgenţă, a depus flori la mormântul unui pilot care testa avioanele ruseşti, Valeri Cekalov. Apoi, Putin s-a întâlnit cu cercetătorii care studiază comportamentul balenelor albe, tiparele lor migrare şi habitatele preferate de acestea.

El a inspectat transmiţătorii prin satelit de fabricaţie rusească şi americană şi a urmărit un film care arăta modul în care acest tip de dispozitiv trebuie fixat pe corpul unei balene. Ulterior, Putin s-a deplasat către malul mării, unde a făcut cunoştinţă cu balena Daşa, căreia urma să îi monteze un transmiţător.

Premierul rus a întrebat dacă Daşa l-ar putea mânca, însă cercetătorii i-au dat asigurări că acest lucru nu se va întâlmpla. "Nu ne va mânca, însă s-ar putea să ne împroaşte cu apă rece", a spus unul dintre aceştia. "Probabil doar dacă se înfurie", a replicat Putin, care i-a aplicat apoi dispozitivul Daşei. "Nu mai fii nervoasă!", i-a spus el balenei după montarea dispozitivului.

×
Subiecte în articol: externe