x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, iritat de critici: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc!

Putin, iritat de critici: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc!

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   09:19
Putin, iritat de critici: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc!
Sursa foto: Hepta

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat, marţi, ca răspuns la relatările și criticile privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, informează EFE.

"În privința apărării antiaeriene de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu cea mondială", a spus Putin, în cursul unei întâlniri, la Moscova, cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina. Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, în urmă cu 11 luni.

Rusia, afirmă Putin, produce "de trei ori mai multe" rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

"Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori", a afirmat preşedintele rus.

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că ţara sa va găsi "un antidot" pentru rachetele Patriot pe care le consideră "destul de învechite" şi care - potrivit lui - "nu sunt la fel de performante" ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune. "Le vom sparge ca pe nuci", a spus el despre sistemele americane.

×
Subiecte în articol: Rusia rachete antiaeriene