x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin nu se va întâlni la Paris cu Erdogan, dar ar putea discuta 'pe culoare' cu Obama, anunţă Kremlinul

Putin nu se va întâlni la Paris cu Erdogan, dar ar putea discuta 'pe culoare' cu Obama, anunţă Kremlinul

30 Noi 2015   •   13:32
Putin nu se va întâlni la Paris cu Erdogan, dar ar putea discuta 'pe culoare' cu Obama, anunţă Kremlinul
Sursa foto: Foto: kemlin.ru

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu va avea nicio întrevedere bilaterală cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în marja Conferinţei internaţionale de la Paris privind schimbările climatice (COP21), a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

În schimb, liderul de la Kremlin ar putea avea cu această ocazie discuţii 'pe culoare' cu preşedintele american Barack Obama. O asemenea întâlnire informală ar succeda maratonului diplomatic început săptămâna trecută de preşedintele Franţei, Francois Hollande, pentru formarea unei mari coaliţii împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, dar iniţiativa liderului de la Elysee se loveşte deocamdată de divergenţele ruso-americane pe tema conflictului din Siria.

Preşedintele Turciei şi-a manifestat vineri disponibilitatea pentru o discuţie cu preşedintele Rusiei, după ce relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat semnificativ în urma doborârii de către aviaţia turcă a unui avion de bombardament rus la graniţa cu Siria.

Între timp, Rusia a trecut la represalii economice împotriva Turciei şi a acuzat-o pe aceasta că sprijină jihadiştii, preşedintele Putin cerându-i totodată lui Erdogan să prezinte scuze Moscovei, solicitare ce a fost respinsă de liderul turc, în condiţiile în care, potrivit autorităţilor de la Ankara, avionul rus a încălcat spaţiul aerian al Turciei şi nu a răspuns somaţiilor.

×